top of page
HOE WERKT ERGOTHERAPIE DINET?

Ik vind het belangrijk om het kind en zijn omgeving te leren kennen. Elk kind en zijn of haar ouders zijn anders en verdienen een eigen benadering, uitgaande van zijn/haar eigen specifieke ontwikkeling, situatie en behoeften.

Daarom begin ik vaak met een gesprekje met ouders en kind. Met name om duidelijk te krijgen wie het kind is, wat hij/zij leuk of moeilijk vindt. Dit, om samen de hulpvraag te verduidelijken en het kind beter te leren kennen en te betrekken. De hulpvraag gaan we samen onderzoeken en analyseren. Ik vind het namelijk belangrijk dat een kind zelf ook weet waarom hij of zij bij mij komt en wat we de komende periode gaan doen.  

Ik wil uw kind graag in verschillende situaties (evt. thuis en op school) zien. Dan krijg ik een totaalplaatje van uw kind en kan ik een behandelplan opstellen. Dit behandelplan wordt afgestemd op uw kind en in samenwerking met de leerkracht, Ib’er en andere betrokkenen uitgevoerd.

Daarna kan de juiste ingang gevonden worden om het kind nieuwe vaardigheden aan te leren in handelen en misschien in gedrag. Dit alles zorgt er hopelijk voor dat het kind zich weer beter zal voelen en weer mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes.

De behandelingen duren vaak 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van de hulpvraag. Dit wordt samen met de ouders afgestemd. Ergotherapie zit in de basisverzekering en wordt 10 uur per kalenderjaar, door elke verzekering vergoed. Afhankelijk van uw verzekering kan het zijn dat er meerdere uren vergoed worden, maar dat kunt u zelf nakijken.

bottom of page